RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Скандальна хрестна хода в Києві: мережі розбурхало повідомлення про ножі

Учасників скандального хресного ходу в Києві, організованого Українською Православною Церквою Московського Патріархату (УПЦ МП), звинуватили в спробі пронести на Європейську площу в центрі Києва ножі та металеві труби.

Про це повідомляє "КП в Україні".

Як передають журналісти, перед попаданням на Європейську площу парафіян УПЦ МП змусили пройти через металодектери і пред'явити документи. В ході огляду у деяких з них правоохоронці виявили холодну зброю, яка попросили залишити за огородженою територією.

"Таке враження, що Хресний хід проходить не в "матері міст руських", а в столиці ІГІЛ", "Таке відчуття що це не Хресний хід, а шабаш путінсько-гундяєвських сатаністів", "Просять залишити ... і проходити"! У чувака вилучили ніж/металеву палицю і замість того, щоб тут же арештувати (внесши у протокол вилучене на відео зі свідками), адже це очевидний провокатор, його пропускають! Ніби-то з порожніми руками (що не факт) він відмовиться від того, для чого сюди прибув!", - сперечаються користувачі в коментарях.

Відзначимо, що новина про виявлення у прихожан УПЦ МП холодної зброї вийшла в топ агрегатора новин Mediametrics.

В той же час прес-служба Національної поліції Києва повідомляє, що вилучила ножі у декількох громадян, які проходили через металодетектори, не уточнюючи при цьому їх приналежність до учасників хресного ходу УПЦ МП.

"У декількох громадян, які проходили через металодетектори, правоохоронці виявили невеликі ножі та інші гострі предмети. З метою дотримання заходів безпеки правоохоронці вилучили ці речі, а їх власників пропустили до місця проведення хресного ходу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за інформацією Нацполіції, сьогодні в Шевченківське відділення поліції були доставлені троє чоловіків, які мали при собі плакати провокаційного характеру.

"У них відібрали пояснення, встановили їх особистості і провели з ними роз'яснювально-профілактичну роботу. Після цього вони були відпущені", - повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як повідомляв "Апостроф", російський пропагандистський телеканал LifeNews опублікував фейковий сюжет, в якому нібито один з представників українських націоналістичних рухів погрожує напасти на хресний хід парафіян УПЦ МП під час ходи в Києві. За інформацією пропагандистів, напад на ходу було призначено на 12:00 в районі Володимирської гірки.