RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Мережі обурив інцидент з могилами бійців сил АТО в Кривому Розі

Користувачі соціальних мереж обурені оскверненням в ніч на 30 липня невідомими вандалами в Кривому Розі пам'ятників на могилах бійців АТО Іллі Гайдука і Геннадія Дощенко.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала сестра Іллі – Іляна Гайдук.

"У Кривому Розі вночі сепари-вандали повалили пам'ятник Іллі Гайдука і зігнули пам'ятну дошку на могилі Геннадія Дощенка!.. думками повертаюсь в той час, як вирішувалось питання місця поховання хлопців, перших загиблих в Кривому Розі. Я говорила, дуже вмовляла!! хоронити на алеї слави, не на кладовищі, а біля церкви, де запропонували нам отці, під їх охороною! З нами тоді розмовляли представники влади, які дуже доходчіво поясняли, що не можна ховати в місті, через води і тому подібне, це 100 % були відмовки, я взнавала, всі ці питання можна було вирішити. Просила зробити військове кладовище! За це на мене руку підносив воєнком, бо я наважилась подумати, що ще будуть загиблі!", - написала жінка.

Зазначимо, що Ілля Гайдук загинув у літаку Іл-76, який 14 червня бойовики збили над Луганським аеропортом. Геннадій Дощенко був бійцем "Правого сектора" і загинув 17 червня 2015 року в зоні проведення АТО.

В коментарях люди висловлюють своє обурення діями вандалів.

Як повідомляв "Апостроф", в Полтаві в ніч на 29 травня вандали розбили три меморіальні дошки, встановлені в пам'ять про загиблих бійців АТО.