RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Розслідування вбивства Шеремета: з'явилася важлива інформація

У Генеральній прокуратурі повідомили деяку інформацію про розслідування гучного вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета.

За словами старшого групи прокурорів ГПУ Андрія Шевченка, фахівці ФБР в лабораторіях США продовжують вивчати якісний склад вибухового пристрою, передає "Українська правда".

"Вибуховий пристрій був не стаціонарний, тобто не той, який перебуває на озброєнні, а саморобний", - сказав представник ГПУ, зазначивши, що елементи до пристрою походять від стаціонарного вибухового пристрою.

Шевченко уточнив, що наразі перевіряється коло осіб, які могли б виготовити такий пристрій. За його словами, у пристрій було закладено приблизно 500 г тротилу. Також він зазначив, що на деяких кадрах видно риси обличчя кілерів Шеремета.

Директор департаменту карного розшуку Національної поліції Дмитро Головін зауважив, що підозрювані не приховували облич. Це, на його думку, означає, що вони або не місцеві, або не бояться за наслідки скоєння ними злочину.

"Ми відпрацьовуємо 4 версії – особисті неприязні стосунки щодо загиблого, його професійна журналістська діяльність, дестабілізація в Києві через смерть відомого журналіста і коли помилилися об'єктом, бо ним в тому числі користувалася Олена Притула. До жодної з версій ми схильності не маємо, ми працюємо по всіх 4 напрямках", - сказав Головін.

За словами Шевченка, відпрацьовується версія, що двоє підозрюваних могли діяти разом із спільниками: "Ви бачите, що в той час як жінка стояла на місці закладки, на те місце під'їжджав автомобіль".

Як повідомляв «Апостроф», раніше в мережу потрапили фото кілерів Шеремета.