RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Різанина у відомих художників в Одесі: з'явилися відео

В Одесі правоохоронними органами був введений план-перехоплення і ведеться розшук київського блогера Володимира Адольфовича Нестеренко, відомого як Адольфич, який поранив ножем охоронця на лекції російського художника Петра Павленського.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах Одеси.

Відео інциденту були опубліковані на YouTube, а також на сторінці у Facebook очевидця подій Стаса Домбровського.

ЗМІ відзначають, що Адольфич вів себе зухвало з самого початку заходу, розпивав коньяк з пляшки, а також переривав виступаючих. Коли охоронці спробувала втихомирити блогера, той вдарив ножем одного з охоронців, після чого зник у невідомому напрямку.

Журналісти пишуть, що на місце події довго не приїжджала слідча група. Даний факт учасники заходу пов'язали з неоднозначною фігурою блогера і припустили, що правоохоронці намагаються "зам'яти" інцидент.

ЗМІ додали, що Володимира Адольфовича Нестеренко в кінці 1993 року заарештували за участь у рекеті. У 1994 році його засудили до п'яти років ув'язнення, проте блогер вийшов на волю умовно-достроково. Наприкінці 1990-х його знову оголосили в розшук. З початку 2000-х блогер Адольфич називає себе контркультурным драматургом.

Також свою версію подій на зустрічі з Павленським виклав очевидець Домбровський.

На ці звинувачення відповів художник Олександр Ройтбурд на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Одесі затримали росіянина, якого підозрюють в незаконному виведенні з країни кількох мільйонів доларів.