RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

З'явилися подробиці жахливого інциденту на військовому полігоні під Львовом

У Збройних силах України (ЗСУ) розповіли про інцидент на Яворівському полігоні під Львовом, в результаті якого загинув військовослужбовець.

Про це повідомляють на сторінці прес-служби Оперативного Командування Захід у Facebook.

Відзначається, що НП сталася вчора, 16 вересня, близько десятої години вечора, коли проходили планові заняття з вогневої підготовки. Екіпаж одного з бойових машин переплутав вогні інший БМС з вогнями, якими підсвічують мету, і зробив постріл. В результаті була пробита вежа бойовий машини і військовий, який перебував у ній, отримав вогнепальне поранення. Він помер у "швидкій", яка везла його в лікарню.

В армії повідомили, що ведеться службове розслідування цієї події, причиною якого стало порушення заходів безпеки. У ВСУ висловили співчуття рідним і близьким загиблого.

У свою чергу військовий прокурор Львовскоого гарнізону Владислав Савинець повідомив, що за фактом події порушено кримінальну справу. Про це Савинець сказав 112.

Він зазначив, що постріл, який призвів до трагедії, здійснювався з 30-мм гранати. За словами Савиньця, снаряд потрапив в голову військовослужбовцю, який служив за контрактом, і той загинув на місці.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році на Яворівському полігоні вибухнув невстановлений предмет, в результаті чого отримав поранення 51-річний житель Львівської області.