RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Розвідники США виклали своє бачення вбивства Мотороли

Фахівці приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor не можуть точно сказати, хто стоїть за вбивством 16 жовтня в Донецьку росіянина Арсена Павлова, відомого як командир бандформування "Спарта" на прізвисько "Моторола".

Про це йдеться в інформації Stratfor.

Аналітики виклали існуючі версії вбивства Мотороли. Відповідно до першої з них за ліквідацією бойовика стоять українські спецслужби. За іншою версією, Арсена Павлова могли вбити за наказом бойовика "Абхаза" через те, що дружина вбитого Олена Коленкіна образила народ Абхазії. Або ж приводом для вбивства могла стати критика Мотороли на адресу Кремля через небажання російської влади приєднувати Донбас.

Тим не менш, на думку фахівців Stratfor, Україна зацікавлена в усуненні Мотороли та інших подібних персонажів. Більше того, американські розвідники вважають, що агенти українських спецслужби могли б провести операцію, незважаючи на те, що завдання було складним і було виконано на високому рівні. Бомба в ліфті, яка вбила Моторолу, на думку аналітиків, була підірвана дистанційно.

Докладніше про те, до чого може призвести вбивство лідера "Спарти" читайте в матеріалі "Апострофа" "Бої на Донбасі посиляться: розвідники з США назвали наслідки вбивства Мотороли".