RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Києві влаштували видовищну операцію із затримання білоруського літака

Українські правоохоронні органи примусили літак білоруської авіакомпанії Бєлавіа повернутися в Київ, щоб затримати злочинця.

Про це говориться в повідомленні на сайті білоруського авіаперевізника.

Літак виконував рейс до Мінська, на його бору було 136 пасажирів. Борт вилетів з Києва до 15.25. Коли до входу в повітряний простір Білорусі залишалося близько 50 кілометрів, командир авіалайнера отримав від диспетчера повітряного руху районного центру «Київ» вказівку негайно повернутися в аеропорт вильоту «без пояснення будь-яких причин».

"Також було заявлено, що в разі невиконання команди в повітря будуть підняті винищувачі. Командиру повітряного судна надійшла вказівка в 15:37 приступити до зниження", — йдеться в повідомленні.

В 15:55 літак приземлився в «Жулянах», після чого співробітники правоохоронних органів України зняли з борту пасажира — громадянина Вірменії. Про причини проявленого до нього інтересу з боку українських правоохоронців не повідомляється.

Після цього боїнг здійснив запланований рейс в Мінськ. Білоруська сторона має намір вимагати від України відшкодування збитків, пов'язаних з поверненням літака.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні в Підмосков'ї під час тренувального польоту розбився вертоліт Мі-8.