RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​З'явилися тривожні дані про небезпечну зброю в Криму

Стало відомо про те, що в окупований Крим доставили з Сирії таємний військовий вантаж.

Зокрема, про це йдеться в матеріалі міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm.

Зазначається, що волонтерам вдалося вийти на слід таємного вантажу, який привезли на анексований півострів. Звертається увага, що військові РФ розвантажували "посилку" в умовах підвищеної секретності.

Секретна "посилка" була доставлена в порт Феодосії 20 жовтня на вантажному судні Nadalina під прапором Сьєрра-Леоне. Волонтери підкреслили, що судно по дорозі з сирійського порту Тартуса заходило в румунський Наводарі. Через добу після приходу до Феодосії почалося його розвантаження. Примітно, що це відбувалося в нічний час, безпосередньо біля пірса було багато поліцейських. При розвантаженні прожектор на судні вимкнули, щоб було складніше побачити секретну "посилку".

Волонтери вказали на габарити вантажу і його приблизну вагу. Передбачається, що з Сирії в анексований Крим доставили 8-10 контейнерів з компонентами/боєприпасами зброї масового знищення, імовірно – хімічної.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в InformNapalm заявили про спробу доставити до Сирії з Росії авіаносцем "Адмірал Кузнєцов" секретний військовий вантаж.