RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Війна на Донбасі: стало відомо про затримання бойовика "Коржа"

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в місті Лозова Харківської області бойовика самопроголошеної ДНР на прізвисько "Корж", який прибув до України для збору розвідувальної інформації про українських військових.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Затриманий — 40-річний мешканець Харківської області. Навесні 2016 року він виїхав до Ростовської області РФ, де в тренувальному таборі бойовиків, зокрема, проходив підготовку з тактики ведення бою і підривній справі. Після цього він повернувся на окуповану територію Донбасу і брав участь у боях проти сил АТО у складі банди бойовиків зі штабом у Горлівці.

У жовтні "Корж" прибув у Харківську область, отримавши від спецслужб РФ завдання збирати дані про особовий склад, місце дислокації та переміщення добровольчого батальйону "Донбас". Також бойовику було доручено збирати інформацію про суспільно-політичну ситуацію в області.

Як повідомляв "Апостроф", мережі сколихнула інформація про те, що колишній член сепаратистської організації "Оплот" Віталій Завгородній буде проводити в Харківській області військово-патріотичні заняття з молоддю.