RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зрив допиту Януковича: у Правому секторі пояснили блокування СІЗО

Прес-секретар "Правого сектору" Артем Скоропадський пояснив дії активістів організації щодо сьогоднішнього блокування слідчого ізолятора, де утримуються колишні співробітники спецроти "Беркуту", яких звинувачують у вбивстві активістів Євромайдану в 2014 році.

Про це Скоропадський розповів у коментарі "Апострофу".

Нагадаємо, вищевказаних співробітників "Беркуту" мали намір доставити в Святошинський суд на відеодопит екс-президента України Віктора Януковича.

"Протягом трьох років з початку революційних подій жоден з убивць "Небесної сотні" так і не був покараний. Ні керівник роти "Беркуту", який втік у Крим, ні середня ланка "Беркуту", ні рядові співробітники. Вони відверто знущаються. Сміються над родичами загиблих", - заявив спікер "Правого сектору".

Він підкреслив, що держава не виконує своїх функцій.

"За нашою інформацією, сьогодні цим п'ятьом "беркутівцям" повинні були змінити запобіжний захід відпустити їх під підписку про невиїзд. Але в нас є мільйони випадків, коли після такого люди зникають. Ми цьому сьогодні запобігли. Звісно, це не наша функція. Це функція держави покарати їх", - говорить Скоропадський.

Він додав, що "Правий сектор" поки не прийняв рішення про те, чи буде організація блокувати СІЗО 28 листопада, коли відбудеться наступне засідання суду з відеодопитом Януковича.

Скоропадський сказав, що для "Правого сектору" найголовнішим є запобігти можливому звільненню "під шумок" підозрюваних "беркутівців".

Як повідомляв "Апостроф", наступне засідання суду з відеодопитом Януковича розпочнеться о 13:00 28 листопада.