RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Журналісти дізналися ім'я помічника нардепа, затриманого за хабар

Затриманим співробітниками прокуратури за хабар розміром 140 тисяч гривень виявився 39-річний Петро Яремчук, помічник народного депутата від "Народного фронту" Юрія Савчука.

Про це, зокрема, повідомляє львівський сайт "Форпост". Також цю інформацію підтвердили виданню "ZAXID.NET" два незалежних джерела в "Народному фронті".

За даними апарату Верховної Ради, Яремчук є одним з чотирьох помічників-консультантів Савчука, які працюють на постійній основі за трудовим договором. За словами джерел, Яремчук є помічником нардепа з 26 грудня. При цьому з народними депутатами працює вже понад 10 років.

Сам нардеп заявив журналістам, що про затримання свого помічника дізнався тільки вранці 4 січня. Він зазначив, що затриманий повинен бути покараний, якщо буде доведена його вина.

За даними сайту "Посіпаки", який відстежує діяльність помічників народних депутатів, Яремчук був помічником мінімум семи депутатів: нардепа 4 скликання Володимира Зубанова (2002-2006 рр, Блок "За єдину Україну!"), нардепів від партії "Батьківщина" Михайла Павловського (4 скликання) та Василя Пазиняка (7 скликання), екс-депутата від БПП (тепер позафракційного) Олега Мусія, нардепів з "Народного фронту" Павла Пинзеника та Віктора Романюка.

Як повідомляв "Апостроф", за даними слідчих Яремчук вимагав хабар у бізнесмена за те, щоб не створювати перешкод при будівництві багатоквартирного житлового будинку.