RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Житель Люхчі розповів про деталі "бурштинової" перестрілки

Місцевий житель розповів подробиці вчорашньої перестрілки між здобувачами бурштину в Рівненській області.

В результаті перестрілки один чоловік було поранено, один убитий. Трагедія розігралася вчора близько 14 години у центрі села Люхча Сарненського району на подвір'ї місцевого скупника бурштину. А незабаром п'ятьох підозрюваних у цьому злочині біля Рівного на автозаправці затримала поліція.

Житель Люхчі Валентин (ім'я змінено з міркувань безпеки) розповів, що до скупника бурштину, який живе майже в центрі села, приїхали якісь немісцеві на розбірки. Закрилися з ним у гаражі.

Почувши з гаража звук пострілу, з будинку вибіг батько скупника бурштину. Але при спробі увійти в гараж був розстріляний на місці з автомата Калашникова. Після того, як злочинці зникли на авто, також тут знайшли пораненого скупника бурштину.

Валентин каже: "в селі знали, що поранений займався нелегальним видобутком бурштину. У Люхчі, в якій близько 4 тисяч жителів, зовсім немає роботи. Тому майже все село видобуває бурштин. За 5 км від села є село Обирки. Біля нього — нелегальні бурштинові копанки. Після того, як поліція трохи в минулому році призупинила тут роботу старателів, їх не було помічено. А перед Новим роком знову тут почали видобувати бурштин. Крім цього, місцеві жителі також їздять копати бурштин біля селища Клесів Сарненського району, Олевський район на Житомирщині".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі були опубліковані фото і відео затримання підозрюваних у вбивстві жителя села Люхча Сарненського району Рівненської області.