RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Financial Times зв'язало загострення на Донбасі з розмовою Путіна з Трампом

Загострення на Донбасі сталося після першого телефонної розмови президента США Дональда Трампа з його російським колегою Володимиром Путіним, під час якого обговорювалися конфлікти в Україні та Сирії.

Про це пише видання Financial Times.

Видання зазначає, що 30 січня Москва високо оцінила перший телефонна розмова між Трампом і Путіним як гарний початок для поліпшення двосторонніх відносин, які значно погіршилися після російської агресії проти України.

Зокрема, пише видання, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що президенти США і Росії показали, що вони хочуть діалогу, заснованого не на "моралізуванні", а на визнанні національних інтересів обох сторін.

Також FT звертає виймання на те, що загострення ситуації на Донбасі було центральною темою розмови президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 30 січня. Меркель заявила, що режиму припинення вогню на Донбасі не існує і ситуація уздовж лінії зіткнення викликає стурбованість. Також вона назвала важливим "зробити все можливе" для імплементації мінських угод.

Видання додає, що Німеччина є стійким прихильником санкційного тиску на РФ до повного виконання Кремлем мінських домовленостей, але Берлін побоюється, що після можливого скасування антиросійських санкцій США Євросоюз вчинить так само, оскільки зняття санкцій з Росії підтримують такі європейські країни, як Італія, Греція, Болгарія і Словаччина.

Як повідомляв "Апостроф", 30 і 31 грудня під Авдіївкою загинули 7 українських солдатів і були поранені 35.