RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Обстріл Росією літака ЗСУ: в мережі вказали на загрозу морської блокади України

Політолог Петро Олещук звернув увагу, що літак ВМС ЗСУ був обстріляний з захопленої РФ платформи, яка знаходиться у територіальних водах України, навіть з точки зору російського законодавства.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Росія вважає Крим своїм, але тер. води поруч з Одесою ніколи своїми не оголошувала. Вони просто зйаняли платформи Одеського родовища "під шумок" окупації Криму. І тихо качали газ. Поки що тихо. Так, були обстріли, провокації, але усі сторони робили вигляд, що нічого не відбувається", - зазначив Олещук.

На його думку, таким чином РФ декларує, що територіальні води України в Одеській області вона вважає "своїми". Наступним кроком буде їх патрулювання російським флотом, що в подальшому може призвести до відрізання України від моря.

"Далі може статися блокада о-ва Зміїний з наступною окупацією, бо тамтешній контингент прикордонників без підтримки з "Великої землі" просто не може довго триматися", - зазначив Олещук.

У зв'язку з цим Україна має жорстко відреагувати, зокрема, провести військову операцію.

Також інцидент прокоментував колишній спікер штабу АТО Роман Туровець.

У свою чергу головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі "112" заявив, що Україна передасть в міжнародний кримінальний суд одну з куль, які потрапили в український літак при обстрілі Росією в Чорному морі.

Як повідомляв "Апостроф", в російському Міністерстві оборони заявили офіційний протест українському військовому аташе через дії літака Ан-26, який був обстріляний над Чорним морем з захопленої Росією бурової установки.