RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вбивство Шеремета було замовлено з РФ - Аваков

За результатами досудового розслідування можна припустити, що вибух, в результаті якого загинув журналіст Павло Шеремет, є підготовленим замовним убивством, замовлення на яке надійшло з Російської Федерації

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на прес-конференції, передає Інтерфакс.

"Результати досудового розслідування умисного вбивства Павла Шеремета на даному етапі дозволяє зробити висновок, що даний злочин - ретельно підготовлене групою осіб замовне вбивство. Слідство не виключає версію замовного політичного вбивства, замовлення на яке вчинив саме з Російської Федерації", - сказав Аваков.

Також міністр повідомив, що в проміжку, близькому до часу загибелі журналіста Павла Шеремета в Києві, було зафіксовано 1193 з'єднання з російськими абонентами в районі скоєння злочину.

"В результаті моніторингу з'єднання в районі місця злочину, в проміжку, близькому до часу його вчинення, зафіксовано 1193 з'єднання з російськими абонентами, активізація частини цих абонентів збігається за часом, за сигналами з попередньої інформаційної активністю, яка у нас була під час Хресної ходи РПЦ МП в 2016 році в липні ", - сказав він.

В цей же період, як зазначив міністр, під приводом участі в якомусь зльоті прихильників однієї з нетрадиційних церков до Києва організовано в'їхала велика група громадян Російської Федерації.

"З'єднання мобільних телефонів представників цієї групи зафіксовано поблизу місця проживання і роботи Павла Шеремета за кілька днів до злочину і вранці 20 (липня - ред.) в районі вибуху", - сказав Аваков.

Він уточнив, що після вбивства Шеремета, з'єднання "були локалізовані і зійшли нанівець".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Авакова озвучили офіційну причину смерті журналіста Шеремета.