RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В ООН розповіли про наслідки блокади Донбасу

В Управлінні з координації гуманітарних питань Організації об'єднаних націй вважають, що блокада окупованих територій Донбасу може призвести до соціальної напруги в регіоні та гуманітарних наслідків.

Про це йдеться у звіті управління.

У ньому сказано, що блокада залізничних шляхів "викликає зростаюче занепокоєння, тому що це може посилити вже існуючу вразливість, спричинити за собою гуманітарні наслідки і соціальну напруженість. Фінансові збитки, зростання безробіття, зниження ефективності роботи пошкоджених теплостанцій є одними з можливих наслідків блокади".

В ООН підрахували, що за станом на 13 лютого заблокованими залишаються станції Світланове, Фенольна та Артемівськ-2. Особливу увагу у звіті приділено припиненню руху на перегоні між Ясинуватою та Костянтинівкою.

"Цей маршрут має важливе значення для щоденної поставки промислової продукції, в тому числі вугілля, в обох напрямках. В результаті блокади Слов'янська теплоелектростанції, яка забезпечує теплопостачання Миколаївки (ПВП), почала працювати в аварійному режимі", - сказано в звіті.

Нагадаємо, раніше стало відомо про припинення роботи Алчевського меткомбінату через відсутність поставок сировини з причини блокади.

За матеріалами 112.ua.