RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

СБУ затримала хакерів, яких координували з Росії: опубліковано фото

Служба безпеки України спільно з поліцією припинила діяльність осередку міжнародного хакерського угруповання, до складу якого входило четверо мешканців Дніпропетровської області.

"Зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних і вітчизняних банків і підробляли платіжні картки. Діяльність хакерів координувалася з боку Російської Федерації, а потерпілими були клієнти банків ЄС, США і України", - йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Також хакери отримували несанкціонований доступ до облікових записів соціальних мереж і електронних поштових скриньок, відомості з яких використовувалися для шахрайських дій.

Правоохоронці вилучили спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, персональні комп'ютери і засоби зв'язку, магнітні картки з даними про банківські рахунки ( "білий пластик"), шкідливе програмне забезпечення і незаконно отримані дані банківських карток.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у США українського хакера Сергія Вовненка було засуджено до 41 місяця тюремного ув'язнення за крадіжку даних кредитних карток.