RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Рубан вже давно відсторонений від процесу обміну полоненими - Тука

Рішення СБУ заборонити переговірнику Володимиру Рубану в'їзд на підконтрольні бойовикам самопроголошеної ДНР території Донбасу ніяк не вплине на процес обміну полоненими, бо він давно відсторонений від цього процесу.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Він давно займається питаннями обміну полоненими і бував там багато разів. Яким чином на цей раз він перетнув лінію розмежування разом з Савченко, минаючи КПВВ, чесно кажучи, для мене це питання. З іншого боку, ми всі дорослі люди, і просто так проїхати лінію розмежування ніхто не може. Або це була домовленість з СБУ, або з Міністерством оборони, або з Головним управлінням розвідки. Без цього ніхто не в змозі перетнути лінію розмежування. Хто супроводжував і давав такий дозвіл – це повинні з'ясовувати відповідні органи: або військова розвідка, або служба безпеки.

Ніяк на процес обміну полоненими ця справа не вплине. Рубан вже давно відсторонений від цього процесу. Жодних успіхів з його боку вже давно нема. Це могло вплинути тільки на шум у російській пресі", - сказав Тука.

Як повідомляв "Апостроф", журналістка Ірина Сампан з посиланням на власні джерела розповіла, що Рубан прямував на непідконтрольну територію за нардепом Надією Савченко та був затриманий на КПВВ "Маріїнка".