RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Волонтер розповів історію про загиблого на Світлодарській дузі бійця АТО

Волонтер Ян Осока розповів про 23-річного бійця 54-ї бригади Збройних сил України Сергія Мокренка з позивним "Крук", який загинув під час мінометного обстрілу в районі Світлодарської дуги.

Про нього волонтер на своїй сторінці в Facebook.

Сергій Мокренко брав участь у Революції Гідності, де отримав контузію після вибуху поряд з ним ящика з світлошумовими гранатами.

Після початку війни на Донбасі став добровольцем у складі "Правого сектора". Хлопець вийшов живим з Іловайського котла, отримавши осколкові поранення обличчя, очей і шиї. Після цього деякий час провів в Пісках і займавася волонтерством.

На початку 2016-го року записався в ряди полку "Азов", пройшов навчання, але його так офіційно і не оформили. 14 вересня Сергія Мокренка призвали в ЗСУ за контрактом.

В останній день своєї останньої відпустки він зробив своїй дівчині пропозицію одружитися, і та відповіла: "Так". В останню свою відпустку він сказав своїм батькам та сестричці, як дуже він їх любить, і вони відповіли такими самими словами. В останню свою відпустку він відвідав усіх без виключення родичів, наче знав, що більше їх не побачить.

Як повідомляв "Апостроф", в Чернігові попрощалися з бійцем ЗСУ Дмитром Пономаренком, який загинув 25 лютого в районі села Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області.