RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Представник ООН розповів про тортури у в'язницях Криму

Керівник моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрайзер представила доповідь про порушення прав людини окупаційною владою Криму.

Про це повідомляє LIGA.net.

Представники моніторингової місії відзначають, що порушення прав людини в Криму фіксуються постійно, проте особливо важка ситуація склалася в місцях позбавлення волі.

За даними спостерігачів ООН, співробітники силових структур окупаційної адміністрації використовують тортури і жорстокі умови утримання для того, щоб змусити ув'язнених давати свідчення.

Триває практика перекладу заарештованих з в'язниць Криму в місця утримання на території РФ, при цьому зафіксовані випадки відмови в медичному обслуговуванні, що вже призвело до смерті однієї людини.

Також в доповіді Фрайзер відзначається втручання окупантів в роботу адвокатів, особливо тих, які займаються справами, пов'язаними з порушеннями прав людини.

Раніше "Апостроф" приводив думку представника України в ООН Володимира Єльченка, який наголосив на важливості міжнародного моніторингу ситуації з правами людини на території Криму.