RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Під Харковом загорівся найбільший склад боєприпасів: опубліковано фото і відео

В місті Балаклія Харківської області загорівся найбільший в Україні склад боєприпасів.

Про це повідомляють в соціальних мережах місцеві жителі.

За їх словами, в результаті спалаху снаряди розлітаються на значну відстань, тому під загрозою перебуває і життя людей.

"На військовій базі стався вибух. Палахкотить моторошно. Ще й снаряди розлітаються на місто Балаклія", — пише у своєму Twitter користувач Олександр.

"Фото з села Волохів Яр. Це десь в 10 кілометрах від Балаклії", — пишуть в Twitter Чоловiк і діод, публікуючи фото.

"Під Балаклією рвонув арсенал, розташований на кількох сотнях гектарів. Ракетно-бомбового там начебто немає, але артилерійсько-мінометного літає дай боже. Хтось розслабився, адже йде війна", — пише у своєму Facebook відомий український журналіст Леонід Швець.

Місцеве видання "Главное" пише, що жителі покидають район військової частини, де розташовувалися склади боєприпасів. Виїхати з Балаклії практично неможливо через величезний поток машин. Люди, які живуть поблизу від епіцентру вибуху, ховаються в бомбосховищах і підвалах. Також повідомляється, що недалеко від арсеналу, в школі в селищі Нафтовиків, розгорнутий евакуаційний пункт.

В Балаклії оголосили евакуацію, частину людей вивозять в напрямку селища Савинці. 50-кілометровий радіус від епіцентру вибуху оголосили надзвичайною зоною.

Кілька відео, на яких показана пожежа на складі боєприпасів, опубліковані на YouTube.

В Балаклії знаходиться найбільший в Україні склад боєприпасів — 65-й арсенал. Раніше в ЗМІ повідомляли, що близько третини боєприпасів, які на ньому знаходилися, мали минулий термін придатності і їх було ніде зберігати.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2016 року з'явилася інформація про те, що склад боєприпасів вибухнув в окупованому Донецьку, але пізніше її спростували.