RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Розстріл Вороненкова: в мережі згадали передбачення загиблого про свою смерть

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, який сьогодні став жертвою замаху в центрі Києва, напередодні загибелі дав інтерв'ю, в якому згадував про що лунали в Росії закликах викрасти або вбити його.

Повністю інтерв'ю Вороненкова виданню "Гордон" вийшло сьогодні вранці, 23 березня, всього за кілька годин до вбивства.

Вороненков стверджував, що не вимагав ніяких гарантій безпеки і не потребував них, покладаючись лише на те, що в Україні, на відміну від Росії, діють демократичні закони. Однак він також розповів, що йому відомо про заклики, які лунали на центральних російських телеканалах: "... щосили кричать: мовляв, потрібно обміняти Вороненкова на Сущенко, а якщо не вийде - вбити, як Бандеру".

Також Вороненков зізнався, що напередодні голосування в Держдумі з питання приєднання Криму, йому надходили прямі погрози, які і змусили його віддати голос на підтримку анексії.

Також в інтерв'ю Вороненко зазначив, що виявився цінним свідком для слідства у справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича. На питання журналіста про те, в чому цінність його свідчень проти Януковича, Вороненко відповідати відмовився, посилаючись на таємницю слідства.

Зараз "Апостроф" стежить за подіями, пов'язаними з убивством Вороненкова. Раніше "Апостроф" публікував фотографії з місця події.