RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​Вбивство Вороненкова: в Україні назвали пріоритетну версію

Колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, швидше за все, вбили за гроші.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив політолог Андрій Золотарьов.

"Український політикум буде робити акцент на політичній версії, на показовій. Нібито через втечу в Україну і його наміри виступити у справі Януковича. Так, як інформатор він представляє інтерес. Але з юридичної точки зору, як свідок, то він переказ десь чув, але він же не брав безпосередньо участь у прийнятті рішень. Тому його свідчення мають умовну цінність. А ось як інформатор закулісся, то, думаю, він вже напевно поділився багато чим з того, що знав", - каже Золотарьов.

Політолог звернув увагу на ще один важливий момент: "Попередня діяльність в Росії. Він був висококласним, високопоставленим рішалою. А такі люди, як правило, плодять масово конфліктні ситуації, і з'являються маси скривджених. А серед таких скривджених можуть бути і ті, хто володіє можливостями і кримінальним ресурсом. Вбивають у нас, як правило, за гроші. За політику у нас вбивають в останню чергу, а в першу – за гроші. Тому хвіст його попередньої діяльності, я би звернув увагу саме на нього".

"Кожен буде тут своє. Хтось буде говорити про помсту режиму, показової страти в центрі Києва, а хтось буде робити упор на деградації правоохоронної системи в Україні, про те, що небезпечно себе почувати людям навіть з положенням. Адже Вороненков був під охороною, але і це не врятувало. На жаль, найголовніше Київ і Україна стає найнебезпечнішим місцем у Східній Європі. Це найгірше, що може бути", - сказав Золотарьов.

"Я далекий від думки про те, що спецслужби з можливостями будуть діяти настільки грубо, підставляючись і ризикуючи. Адже нападник підстрілений. А це завжди ризик того, що по ланцюжку завжди можуть встановити, вийти на потенційних замовників. Як правило, спецслужби працюють набагато більш акуратно", - підкреслив політолог.

"Апостроф" продовжує стежити за ситуацією навколо вбивства Вороненкова.