RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Вибухи у Балаклії: український генерал озвучив версії

Найбільш ймовірними є дві версії виникнення пожежі на складах боєприпасів в Балаклії Харківської області: диверсія і неакуратне поводження з вогнем. Про це в коментарі "Апострофу" заявив екс-заступник глави Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Один варіант - диверсія, а другий варіант - необережне поводження з вогнем. Версія про необережне куріння - малоймовірна. Тому що були підриви і підпали у кількох місцях, відразу у кількох місцях, щоб курили і сталося так відразу в двох місцях загоряння, то ця версія виглядає малоймовірною", - розповів екс-замглави Генштабу.

За його словами, не виключений і варіант завербованої агентури серед працівників складу. "У такому випадку один або кілька вони могли здійснити такі підходи, пов'язані з тим, що одночасно або близько за часом могли закласти вибухівку і підірвати", - зазначив Романенко.

Він звернув увагу на схожу ситуацію з пожежею на військових складах у Сватовому, коли скидалися кумулятивні і запальні бомби з дронів.

"А щодо того, що сталося у Балаклії, то вже є інформація про те, що третина арсеналу - у вогні. Такі версії і такі підходи. Зараз там для розвідки повинні використовувати наш безпілотний летальний апарат, щоб уточнити. Оскільки ще йдуть підриви, то поки складно провести повну оцінку", - підсумував генерал.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх України Зорян Шкіряк заявив про причетність Росії до пожежі на складах з боєприпасами у Балаклії Харківської області.

Детальніше про ситуацію у Балаклії читайте у онлайн-трансляції "Апострофу".