RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Дімон відповість: як в Росії проходять мітинги проти корупції

У багатьох містах Росії 26 березня активісти вийшли на мітинги проти корупції, які проходять під лозунгом "Дімон відповість". Ініціатором події став відомий опозиціонер Олексій Навальний, який очолює "Фонд боротьби з корупцією" (ФБК).

Причиною масових протестів стала відсутність будь-якої реакції з боку влади на фільм-розслідування "Він вам не Дімон" про корупцію та багатомільярдні статки прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Активісти в 97 російських містах заявляли про своє бажання провести антикорупційні мітинги, але влада не дала дозволу на проведення таких заходів. Незважаючи на відсутність дозволів, тисячі людей вийшли на акції в десятках міст Росії. У Москві, за повідомленням поліцейських, в мітингу взяли участь близько 8 тисяч осіб, а в Санкт-Петербурзі – близько 3 тисяч.

Фото: протести на Марсовому полі в Санкт-Петербурзі

Практично у всіх містах пройшли затримання активістів. За повідомленням видання Republic, у Владивостоці організатору мітингу доведеться просидіти 15 діб під арештом. У російській столиці був затриманий ініціатор заходу Олексій Навальний. На нього склали протокол за адмінстатті про порушення порядку проведення мітингу.

За інформацією телеканалу "Дощ", під час затримання активістів на Пушкінській площі в Москві, силовики застосовували кийки та розпилювали сльозогінний газ.

Станом на 17:30 за київським часом російське інформагентство ТАСС з посиланням на неназване джерело в правоохоронних органах повідомило про затримання понад 500 чоловік в Москві.

Також відомо, що поки на вулицях російської столиці боролися з учасниками мітингу, в офіс ФБК прийшли силовики. Спочатку вони шукали бомбу, а потім затримали всіх присутніх в офісі співробітників. Прес-секретар Навального Кіра Ямиш повідомила, що голові передвиборчого штабу Навального пред'явили 282 статтю (Екстремізм).

За даними "ОВД-Инфо" на 18:50, в Москві були затримані 785 осіб. За даними видання "Фонтанка", в Санкт-Петербурзі поліція затримала 131 людину.