RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В СБУ розповіли про провокації РФ з перекриттям траси в Україні: опубліковано фото і відео

Служба безпеки України запобігла проведенню у Львівській області антиукраїнської акції від імені польської громади. Про це повідомив прес-центр СБУ.

" Між 10 та 11 годиною ранку приблизно 50-70 осіб організовано прибули до с. Гряда Жовківського району Львівської області, де намагались перекрити рух автотранспорту та почали палити шини, створюючи для медіа замовну негативну картинку з України", - йдеться в повідомленні.

За словами, начальника апарату СБУ Олександра Ткачука, серед гасел, які тримали учасники, були такі як "Ні! Геноциду поляків", "Волинь у наших серцях" польською мовою. Також планувався силовий опір правоохоронним органам.

Як зазначили в СБУ, учасники акції прибули організовано автобусами з Хмельницької, Закарпатської та Івано-Франківської областей, крім того організатори відбирали учасників з числа осіб без місця проживання поблизу місцевого ринку. За участь в акції платили по 200 гривень.

"Правоохоронцями оперативно було розблоковано рух автотранспорту. Крім бомжів серед учасників акції встановлено велику кількість неповнолітніх осіб", ‒ повідомив Ткачук, додавши, що серед організаторів акції були уродженець Луганщини і мешканка Львова, яка перебуває на обліку в психдиспансері.

Також Ткачук зазначив, що учасники акції з перекриття дороги не є етнічними поляками і не мають жлдного відношення до польської громади.

" Очевидно, що ця невдала провокація є частиною загального задуму в рамках російської спеціальної інформаційної операції, направленої на провокування і розпалювання міжнаціональної ворожнечі між поляками і українцями, а також маніпулювання громадською думкою в Європі", ‒ подчеркнулТкачук.

Він додав, що паралельно готувалися інформаційні "вкидання" через загальнонаціональні ЗМІ.

Нагадаємо, раніше прес-секретар українського президента Святослав Цеголко повідомив про спроби російських спецслужб провести переговори з польським президентом Анджеєм Дудою від імені України.