RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вибух автомобіля у Маріуполі: журналіст назвав причину вбивства полковника СБУ

Можливою причиною ліквідації офіцера Служби безпеки України, полковника Олександра Хараберюша міг стати його професіоналізм як контррозвідника. Про це написав український журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, 39-річний Олександр Хараберюш (позивний "Душман") був одним з найрезультативніших українських контррозвідників у війні на Донбасі.

"На його рахунку - близько 80 затримань російських агентів і терористів, в більшості захоплень він брав участь особисто. Хараберюш брав участь в резонансної операції по затриманню та захопленню диверсійної групи" Мангуст "- саме ця група атакувала міське управління міліції та спровокувала масові заворушення в Маріуполі 9 травня 2014-го року, що призвело до численних жертв, в тому числі - серед мирного населення", - написав Бутусов.

Він підкреслив, що вбивством Хараберюша ворог завдав Україні важкий удар. На думку Бутусова, РФ продовжить спроби дискредитувати СБУ - вбивствами українських офіцерів.

"Атака на контррозвідку СБУ - це ще один небезпечний сигнал, що Росія розширює масштаби війни в Україні, і завдає ударів не тільки на фронті, але і зсередини країни. Безумовно, даром це ворогові з рук не зійде", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, в результаті підриву автомобіля у центрі Маріуполя 31 березня загинув полковник СБУ Олександр Хараберюш.