RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Вбивство Вороненкова: названо ім'я людини, з якою загиблий призначив таємну зустріч

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков перед загибеллю повинен був зустрітися з його водієм, росіянином Владиславом Тихонькіним.

Про це пише Цензор з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Раніше з'являлася інформація, що перед запланованою бесідою з Іллею Пономарьовим Вороненков призначив зустріч з якоюсь людиною. Слідчі вважають, що таким чином кілер міг вичислити Вороненкова.

Видання уточнює, що про зустріч з Тихонькіним знав тільки сам Вороненков. Загиблий мав намір обговорити з водієм деталі перегону машини з Москви у Київ. Автомобіль Тихонькін перегнав з 22 на 23 березня.

Відзначається, що на кордоні Тихонькіна затримували співробітники ФСБ та здійснювали тиск на нього, щоб дізнатися інформацію про Вороненкова. Імовірною є можливість вербування водія або взяття під контроль російськими спецслужбами його пересувань і розмов.

ЗМІ уточнюють, що Тихонькін вилетів з Києва до Москви в 14:00 23 березня, через кілька годин після вбивства. Він не надав українським правоохоронцям жодних відомостей. Є інформація, що Вороненков сам купив водієві квиток на літак, але з якихось причин вирішив перед відльотом особисто з ним зустрітися.

Журналіст Юрій Бутусов звернув увагу, що Вороненков відкрито давав інтерв'ю і не був затворником, однак був убитий після приїзду людини з Москви. Він вважає такий збіг досить дивним.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ГПУ говорили про просування у розслідуванні вбивства Вороненкова.