RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Геноцид набирає обертів: з'явилися фото і відео обшуків у кримських татар в Бахчисараї

Сьогодні вранці в Бахчисараї (окупований Росією Крим) в будинках кримських татар силовики провели обшуки, після яких пішли затримання.

Про це повідомляє журналіст Шевкет Наматуллаєв на своїй сторінці в Facebook.

"Озброєні російські силовики увірвалися в будинки Сейдамета Мустафаєва і Ризи Муждабаєва, які проживають у 6 і 7 мікрорайонах", - зазначив журналіст, додавши, що дороги біля будинків заблоковані співробітниками ДПС з метою не допустити надання підтримки кримським татарам.

Також журналіст зазначив, що представники силових відомств застосували силу.

"Один кримський татарин втратив свідомість після ударів кийками. Очевидці говорять про постріли. Трьох кримських татар, які прийшли підтримати обшукували, затримали, зануривши в автозак відвезли, швидше за все в місцеве відділення поліції", - написав Наматуллаєв.

Він підкреслив, що на місце обшуків підтягнули ОМОН і Росгвардію. На даний момент відомо про чотирьох затриманих. Побитого силовиками кримського татарина відвезла "швидка".

Як повідомляв "Апостроф", лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що після початку окупації Криму з'явилася інформація про можливу депортацію кримських татар.