RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Під Житомиром скандал через смерть у пологовому будинку матері з дитиною: опубліковано відео

В Житомирській області за дивних обставин у пологовому будинку померла жінка з дитиною.

Про це повідомляє "КП в Україні".

Мешканка села Бельковци Житомирської області була госпіталізована в пологове відділення Коростишівської центральної районної лікарні. За словами Олександра Касько, коли він розмовляв зі своєю дружиною ввечері, вона запевнила його в тому, що все в порядку. Проте вранці стало відомо, що Людмила та її дитина загинули.

У висновку патологоанатомів сказано, що причиною смерті став розрив матки, а немовля померло через те, що захлинулося кров'ю. Лікарі могли не допустити смертельного випадку та провести кесарів розтин.

Самі ж медики не пояснюють причини, за яким породіллі не надали допомогу. Головний лікар Олександр Весловський відмовився давати коментарі, пославшись на погане самопочуття.

Також виявилося, що журнал надходження пацієнтів в пологове відділення заповнений з порушеннями. Графа діагноз надходження вагітних не заповнена. При цьому в прошнурованому журналі останні сторінки зіпсовані.

Начальник слідчого відділу Коростишівського відділення поліції Сергій Рудницький повідомив, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 140 КК України "Неналежне виконання медичними працівниками своїх посадових обов'язків". При цьому поліцейські не вилучили журнал з порушеннями.

Керівник Житомирського обласного управління охорони здоров'я Микола Суслик повідомив, що за даним фактом створена лікарська комісія і проводиться перевірка.