RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Квітневі снігопади в Україні: рятувальники розповіли про проблеми з електрикою у регіонах

Внаслідок несприятливих погодних умов, що призвели до обривів ліній електропередач і спрацювання систем захисту станом на 7:00 четверга залишаються знеструмленими 199 населених пунктів у п'яти областях України. Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Для ліквідації наслідків негоди вживаються заходи з відновлення електропостачання, розчищення автомобільних доріг і розпилу повалених дерев в населених пунктах. Станом на 7 год. 20 квітня на дорогах державного, регіонального значення, заторів не зафіксовано. Обмежень руху транспортних засобів на автомобільних дорогах немає", - відзначили У прес-службі ГСЧС.

Залишаються знеструмленими 199 населених пунктів у п'яти областях: у Харківській - 99 н.п., Дніпропетровській - 72 н.п., Полтавській - 14 н.п., Херсонській - 9 н.п. і Запорізькій - 5 н.п.

Бригади обленерго продовжують роботи з відновлення електропостачання населених пунктів.

Крім того, через налипання мокрого снігу та шквальний вітер зафіксовано падіння близько 2 тис. 500 дерев в Харківській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

В результаті падіння дерева 18 квітня в м Новоросійськ Дніпропетровської області від отриманих травм у лікарні померла жінка 1957 р.н.

Всього до ліквідації наслідків негоди залучено 2 тис 901 чол. і 1 тис 26 од. тех., в тому числі від ГСЧС - 269 од. тех. і 792 чол. особового складу.

Нагадаємо, вчора, 19 квітня, в результаті різкого похолодання і снігопадів в Україні без енергопостачання залишилися 152 населених пунктів у шести областях.