RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Експерт вказав на наслідки підриву автомобіля ОБСЄ на Донбасі

Ситуація з підривом автомобіля місії ОБСЄ на Донбасі обмежиться заявами з взаємними звинуваченнями учасників конфлікту.

Таку думку в ексклюзивному коментарі "Апострофу" висловив політичний експерт Олексій Арестович.

За його словами, представники місії після події будуть вести себе більш обережно і вимагати супроводу і гарантій обох сторін.

"Життя спостерігачів не привід для введення миротворчої місії. Все обмежиться заявами. Вони звинуватять нас, ми звинуватимо їх, ОБСЄ звинуватить і тих і тих і вимагатиме гарантій безпеки. Я впевнений, що буде розслідування і ОБСЄ отримає інформацію від своїх джерел. Якщо це був цілеспрямований підрив — вони покажуть зуби і будуть жорсткості. Правда, такі розслідування йдуть досить довго і перші результати будуть через кілька місяців", - вважає Арестович.

Також він зазначає, що якщо це було навмисне вбивство з боку росіян, то це буде легко з'ясувати по їх поведінці. "Якщо вони будуть перешкоджати появі місії в певних районах, натякаючи, що їм буде гірше", - говорить експерт.

При цьому він зазначив, що є дані про плани РФ незабаром приєднати окуповані території Донбасу. Тому можна припустити, що спостерігачі опинилися в непотрібному для бойовиків місці.

"Реагуючи на цю ситуацію, Україна в заявах повинна визначити ризики і загрози. Також слід звертати увагу на той факт, що росіяни вбили представника ОБСЄ, оскільки не хотіли, щоб представники місії потрапили в зону обмеженого доступу. І це буде ефективна реакція з боку України — змусимо ОБСЄ задуматися і надамо тиск на Росію. І це не буде брехнею, а хорошою версією", - підсумував Арестович.

Як повідомляв "Апостроф", під час телефонної бесіди з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, президент України Петро Порошенко запропонував активізувати обговорення питання про введення миротворчої місії ООН на Донбас.