RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В ОБСЄ повідомили деталі підриву автомобіля місії на Донбасі

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг повідомив, що інцидента з підривом автомобіля спостерігачів можна було уникнути. За його словами, згідно з домовленостями Тристоронньої контактної групи, мінні огорожі заборонені.

Про це він повідомив під час прес-конференції.

Тим самим Хуг також спростував заяви бойовиків так званої "ЛНР" про те, що автомобіль спостерігачів відхилився від маршруту, у результаті чого стався вибух.

"Ця дорога, якою їхав автомобіль місії, раніше використовувалася як патрулями місії, так і місцевим транспортом. Незважаючи на це, мін там не повинно було бути взагалі", - сказав він.

Також Хуг уточнив, що загиблий член наглядової місії був громадянином США. Двоє поранених представників ОБСЄ (громадяни Німеччини та Чехії) проходять обстеження в лікарні Луганська. Троє представників місії, які знаходилися у другому автомобілі не постраждали і знаходяться в безпеці на базі організації.

На питання про те, чи можливо після того, що сталося введення збройної місії ОБСЄ, Хуг відповів, що це питання знаходиться у веденні постійної ради, яка може змінити мандат, або створити іншу місію.

Свіжу інформацію про підрив машини ОБСЄ на Донбасі читайте в онлайн-трансляції "Апострофа".