RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Загибель американця на Донбасі: ОБСЄ повідомили, що вибух був невипадковим

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що підрив автомобіля місії на підконтрольній бойовикам "ЛНР" території Луганської області не був нещасним випадком, заклали міну навмисно.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами Хуга, вранці 23 квітня близько 11:20 одна з їх команд у складі двох броньованих автомобілів з шістьма членами СММ ОБСЄ поверталася з патрулювання. Він додав, що даний маршрут було запланованим.

Заступник голови СММ ОБСЄ в Україні сказав, що коли патруль повертався тим же шляхом, яким приїхав менш ніж дві години раніше, "автомобіль, в якому перебував Джозеф (Стоун, - ред.) і ще двоє наших колег, наїхав на потужний вибуховий пристрій". Як говорить Хуг, "імовірно, це була міна".

"Вибух був настільки потужним, що автомобіль вагою 4,5 тонни відкинуло на 7 метрів від місця вибуху", - зазначив він, додавши, що автомобіль ОБСЄ був повністю знищений.

Як підкреслив Хуг, "те, що сталося в неділю, не було нещасним випадком".

"Це було наслідком застосування зброї невибіркової дії. Це саме те зброю, якого там взагалі ніколи не повинно було бути. Зброя, яка навмисно заклали туди, щоб поранити, скалічити або кого-небудь убити", - говорить Хуг, додавши, що постраждати міг будь-хто, хто щодня користується цією дорогою.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ заявила про російський слід в інциденті з підривом автомобіля ОБСЄ на Донбасі.