RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вибух біля волонтерського центру у Одесі: з'явилася перша версія НП і нові фото

Осколки гранати, яка вибухнула в ніч на 6 травня у дворі штабу "Самооборони Одеси" на Канатній, 35, могли потрапити в людей. Про це повідомив заступник командира "Самооборони" Віталій Кожухар, передає "Думська".

За його словами, граната потрапила під машину, яка прийняла вибухову хвилю і більшу частину осколків, тому група реагування та охорона, що стояли у 30 метрах від місця вибуху на КПП не постраждали.

Кожухар також розповів, що граната прилетіла о 1:25 з прилеглого двору. Перед тим зловмисники проводили підготовку до теракту, кидаючи каміння у двір. "Уже сьогодні ми звернули увагу на те, що на території двору лежать камені", - зазначив активіст.

Осколки пошкодили дві машини, потрапили в стіну будівлі і сміттєвий бак.

На думку Кожухаря напад пов'язаний з тим, що 2 травня в Одесі пройшло спокійно. "Поліція і СБУ відпрацювали добре, комусь це не подобається. Попереду - 9 травня. Мабуть, хтось хоче підвищити градус в суспільстві, щоб частина патріотів вже так спокійно не реагувала на представників "русского мира ", - підсумував представник "Самооборони".

Нагадаємо, у Одесі сьогодні вночі, 6 травня, прогримів вибух у дворі будинку №35 на Канатній вулиці, де розташовані волонтерські організації і штаб "Самооборони Одеси".