RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Стало відома прізвище бійця АТО, який загинув 9 травня на Донбасі: у мережі хвиля скорботи

Після отриманого на Донбасі поранення від кулі снайпера 9 травня загинув український військовослужбовець Савлук Павло Валентинович. Йому було 26 років.

Загиблий був матросом Військово-морських сил України. Колеги називали його "Фізрук".

Журналіст Аліна Боднар на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Савлук після кульового поранення в голову 9 днів пролежав у комі.

"Який день перемоги?! Коли сьогодні помер (після важкого поранення від кулі снайпера) Савлук Павло Валентинович - Пашка.....матрос морпех, наш друг, якому я обіцяв літні тактичні кросівки привезти наступного разу.... Вибач Брате, що не вберегли! Ти назавжди залишишся в нашому серці і пам'яті світлим молодим з доброю посмішкою! Ти залишився вірним назавжди!", - написав на своїй сторінці в Facebook волонтер Андрій Сірак.

"Не знаю, як ви, а я сьогодні вип'ю 50 грам за Павла, якого вбили російські окупанти в День Перемоги. Нащадки тих, хто протистояв 70 років тому фашистам не мають ніякого морального права щось святкувати, бо самі перетворилися в загарбників і вбивць. З 2014 року День Перемоги більше не ваш свято", - зазначив журналіст і блогер Олександр Твардовський.

Раніше стало відомо про смерть українського військовослужбовця в результаті обстрілу позицій сил АТО під Луганським (Донецька область).