RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Харкові та Запоріжжі відбулися сутички з проросійськими активістами: опубліковано відео

У Харкові та Запоріжжі відбулися сутички між представниками патріотичних сил з проросійськими активістами.

Так, в Харкові на Меморіалі Слави, де сьогодні зібралися охочі провести акцію "Безсмертний полк", сталася бійка з представниками націоналістичних організацій, повідомляє "МедіаПорт".

"У бійці на Меморіалі Слави помічено Спартака Головачова, обвинуваченого у штурму Харківської ОДА у 2014 році, і представник "Правого сектора" Юрій Ліхота. Зараз все спокійно", - сказано у повідомленні.

Йдучи в колоні, учасники акції "Безсмертний полк" скандували "Фашизм не пройде", "Спасибі дідові за Перемогу", "Перемога буде за нами".

За словами поліцейських, інцидент почався з того, що у одного з проросійських активістів спробували відібрати забрати георгіївську стрічку. Бійка тривала недовго.

У свою чергу в Запоріжжі конфлікт стався між учасниками проросійської акції "Полк перемоги" та ветеранами АТО на Донбасі.

Сутичка сталася біля мерії, куди учасники прокремлывської акції принесли прапор СРСР і влаштували мітинг під радянські пісні, передає 061.ua.

Це обурило патріотично налаштованих активістів, які почали вимагати прибрати заборонену в Україні символіку. У ситуацію втрутилася поліція і бійці Нацгвардії, які взяли в кільце проросійських активістів, серед яких був екс-регіонал Андрій Іванов і комуніст Олексій Бабурін.

Провокаторів вивели з натовпу. Постраждав начальник патрульної поліції Роман Пилипенко. Під час сутички між учасниками люди використовували газові балончики

Нагадаємо, сьогодні, 9 травня, в Києві націоналісти закидали димовими шашками колону учасників акції "Безсмертний полк".