RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивство Шеремета: СБУ повідомила нові деталі про свого екс-співробітника Устименка

СБУ заявила, що колишній співробітник спецслужби Ігор Устименко, який знаходився біля будинку журналіста Павла Шеремета в ніч перед його вбивством, є уродженцем Полтавської області.

Про це повідомляє "Українська правда".

Устименко має середню технічну і дві вищих освіти – військову та економічну. Він був співробітником СБУ з січня 2005 по квітень 2014 року, був звільнений за станом здоров'я.

На питання журналістів про те, чи є нагородною зброєю пістолет "Форт", яким володіє Ігор Устименко, в СБУ заявили: "Відомості про нагородження його відомчою нагородою СБ України" Вогнепальна зброя "(у т. ч. пістолетом "Форт-17) відсутні".

На питання, з якою метою співробітники СБУ вилучили записи камер спостереження в одному з будинків по вулиці Франка і повернули носії інформації порожніми, в спецслужбі відповіли: "Співробітники спецслужби за дорученням слідчого Нацполиции залучалися до комплексу заходів, спрямованих на розшук осіб, причетних до скоєння злочину. [...] Розголошення інформації досудового розслідування не допускається без дозволу слідчого або прокурора".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно СБУ заявила, що Устименко служив у спецпідрозділі "Альфа".