RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Затримання в Донецьку відомого вченого: з'явилися подробиці про відправку його бойовиками в "тюрму"

Українського вченого Ігоря Козловського, який незаконно утримується на підконтрольній бойовикам "ДНР" території Донбасу, перемістили з СІЗО Донецька в Микитівську виправну колонію №87 в Горлівці.

Про це сказав племінник вченого Денис Козловський, передає "Укрінформ".

За його словами, умови утримання науковця поки що не відомі. За попередньою інформацією, Ігор Козловський перебуває у карантині (коли людина потрапляє у в'язницю, він проходить медичне обстеження, санобробку і чекає розподілу в камеру).

Нагадаємо, вченого затримали 27 січня 2016 року, коли він вийшов з квартири винести сміття. Бойовики вважають, що вчений займався "дестабілізацією ситуації".

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську порушувалося питання про його звільнення, але бойовики "ДНР" не включили вченого в списки на обмін, аргументуючи це тим, що Козловський нібито є "громадянином ДНР".

Ігор Козловський - автор понад 50 наукових книг, понад 200 статей в словниках, енциклопедіях, періодичних виданнях. Він понад 25 років пропрацював у Донецькій ОДА на посаді головного спеціаліста у справах релігії, викладав у вузах Донецька. За свою миротворчу діяльність нагороджений медаллю Австрійського товариства Альберта Швейцера.

Як повідомляв "Апостроф", "військовий трибунал ДНР" засудив Ігоря Козловського до 2 років і 8 місяців ув'язнення.