RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Одні люмпени: Тимчук розповів про катастрофічну проблему РФ з "арміями" ДНР-ЛНР

Український депутат, координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук заявив, що з самого початку військових дій на Донбасі Росія відчувала проблему в підготовці особового складу.

Про це Тимчук повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, спочатку РФ планувала проводити підготовку в Тульській області, але потім навчальні центри з'явилися на території ОРДЛО. Також нардеп зазначив на низькі морально-психологічні якості проросійських бойовиків.

"Тобто у своїй масі це люмпен, декласовані елементи, як раніше говорили. Люди, які мають досить сумнівними морально-психологічними якостями, а тим більше – діловими", - зазначив Тимчук.

Він підкреслив, що нинішні бойовики не могли отримати достатні військові навички на службі в українській армії, оскільки вона до окупації Криму і війни на Донбасі фактично деградувала.

"Відповідно, люди, що мають військово-облікові спеціальності, але реально вони не можуть як-то експлуатувати техніку і використовувати озброєння", - говорить експерт.

За його словами, загальна кількість незаконних збройних формувань в ОРДЛО не змінилося – 36 тисяч осіб, з яких 6 тисяч – кадрові російські солдати. Тимчук додав, що російські солдати в основному є інструкторами, командирами підрозділів та операторами найбільш високотехнологічних озброєнь.

Читайте повну версію інтерв'ю Дмитра Тимчука для "Апостроф": "Росіяни бояться, що українська армія двома ударами винесе їх з Донбасу".