RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Безвіз наш: донецькі прихильники окупації кинулися робити біометричні паспорти

Жителі окупованого Донецька кинулися оформляти українські біометричні паспорти для подорожей за кордон.

Про це повідомляє "Сегодня".

Наголошується, що число громадян на блокпостах після затвердження безвізового режиму з ЄС для України різко зросла, збільшилися і черги в паспортних столах.

Житель Донецька Олександр розповідає, що кілька його знайомих з Донецька, які активно підтримували окупацію регіону в 2014 році, мріючи стати громадянами "великої країни", тепер намагаються отримати український біометричний паспорт.

"Вони найголосніше кричали, що ніякої Європи їм не потрібно, що Євросоюз закриє шахти і заводи. Зараз вони бігають, заховавши свої "паспорта ДНР" куди подалі, і шукають, як би зробити біометричний паспорт дешевше", - говорить він, уточнюючи, що черга зайнята вже на пару місяців вперед.

Незважаючи на те, що багато жителі окупованого міста скаржаться на безгрошів'я, кошти на оформлення документів у них знаходяться. При цьому далеко не всі готові стояти в чергах з шести годин ранку: багато хто користується послугами посередників, які обіцяють зробити біометрику буквально за день. Ціна питання стартує від 3200 гривень.

Поки літні городяни жартують над молоддю, за які кошти ті збираються їхати за кордон, "бізнес" на оформлення паспортів процвітає.

"Ви собі Радянський Союз тут побудували - ось і живіть в ньому. А світ ми хочемо подивитися", - каже молодь.

Як повідомляв "Апостроф", соцмереж обурила історія кримчанки Поліни Дубініної, отримала український біометричний паспорт, щоб їздити в ЄС через Росію.