RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Дімон, вийди геть": у Росії почалися затримання учасників антикорупційного мітингу

У понеділок, 12 червня, в Росії на антикорупційних акціях протесту, які організував російський опозиційний політик Олексій Навальний, правоохоронці затримали щонайменше 15 осіб.

Про це повідомляє "ВВС-інфо".

Відзначається, що затримання пройшли у Владивостоці і Благовєщенську. Так, серед затриманих в Благовєщенську - організатор акції Петро Болотін, а також Ольга Добровольська, Максим Шмельов і Олег Насонов.

Добровольська уточнила, що її затримали, коли вона розгорнула плакат з гаслом.

За даними видання, адміністрація Благовещенська відмовила в узгодженні заходу.

Крім того, відомо про 11 затриманих на акції проти корупції у Владивостоці. Це Дмитро Федоров, Денис Соломаха, Дмитро Шилін, Антон Расін, Олексій Павлюченко, Володимир Ковальов, Веньямин Іпатов, Семен Голубовський. Останні троє - неповнолітні. Ім'я ще одного затриманого поки не повідомляється.

Також у Владивостоці за згорнутий в руках ватман, на якому було написано "Дімон, вийди геть", правоохоронці схопили Максима Шинкаренко. Чоловік навіть не встиг розгорнути плакат.

Згідно з повідомленням, 12 червня у Владивостоці також затримали депутата міської Думи, координатора штабу Навального Юрія Кучина. Як зазначає Vl.ru, спочатку йому присудили в Первореченському райсуді за організацію незаконного мітингу штраф в 20 тис. рублів, але після суду він спробував потрапити на площу. Правоохоронці його знову затримали і відвезли до Ленінського РВВС Владивостока.

Тим часом зав'язалися сутички між мітингувальниками та представниками російського козацтва.

До протестувальників у Владивостоці стягнули співробітників ОМОНу. Поліція через гучномовець вимагає, щоб мітингувальники розійшлися.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як в РФ готуються до масових протестів Навального.