RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ГПУ запідозрила чиновників "Укрзалізниці" в багатомільйонних розкраданнях: проходять обшуки

У вівторок, 12 червня, співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) проводять обшуки в будівлі ПАТ "Укрзалізниця". Так, співробітників компанії підозрюють в розкраданні великої суми коштів.

Про це заявив заступник начальника відділу процесуального керівництва ГПУ Олександр Цилюрик, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, обшуки проходять з метою фіксації кримінального злочину, який стосується розтрати грошових коштів в особливо великих розмірах.

"Одному з керівників локомотивного господарства оголошено підозру, однак, оскільки його немає, повідомлення про підозру передано одному з членів правління", - уточнив Цилюрик.

Він додав, що в рамках кримінального провадження вивчаються розкрадання на сотні мільйонів гривень, а в рамках оголошеної підозри фігурує сума в 12 млн гривень.

"По епізоду, за яким висунуто підозру, була закуплена за сприяння вказаного керівника юридичної особи продукція неналежної якості, яка не могла бути використана в ремонті рухомого складу" - сказав Цилюрик.

Згідно з повідомленням, ці закупівлі проходили в 2015-2016 роках.

Цилюрик додав, що "Укрзалізниця" і голова правління Войцех Балчун сприяють слідству. Так, вони надають всі необхідні документи.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Державної фіскальної служби і Дніпропетровської обласної прокуратури провели обшуки в виконкомі міської ради Кривого Рогу.