RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

На Донеччині затримали чоловіка, який воював на боці ЗСУ, і в рядах бойовиків: опубліковано фото

Вчора, 15 червня, в місті Покровськ Донецькій області затримали 48-річного чоловіка, який, як з'ясувалося, за два останні роки встиг двічі повоювати як за українську армію, так і за бойовиків "ДНР".

Про це повідомив глава Нацполиции Донецької області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook.

У затриманого вилучили "тимчасове посвідчення військовослужбовця ДНР", згідно з яким той з жовтня 2016 року був гранатометником "армії ДНР".

"З серпня 2015 року по серпень 2016 року цей товариш проходив службу в одній з наших бригад ЗСУ, під час обстрілу бойовиків отримав поранення. Далі він виїжджає на окуповану територію, де після лікування працевлаштовується в "5-у самохідно-гаубичну батарею Цитаделі" на посаду гранатометника", - пише Аброськін.

"В лютому 2017 року він повертається до рідного Мирнограду, де вже наступного дня йде... до нашого військкомату. Там його направляють назад до "рідної" бригади. Два місяці він воює проти своїх "однополчан"-бойовиків й вже в квітні 2017 року він демобілізується і йде назад до Донецька. А сьогодні він приїхав знов до Покровська аби побачити свою кохану", - додав глава поліції Донецької області.

Як повідомляв "Апостроф", в Донецькій області затримали українського солдата, який раніше воював на боці бойовиків "ДНР".