RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Будівництво метро в Дніпрі: з'явилося відео експериментального вибуху

В Інтернеті опублікували відео першого за п'ять років експериментального вибуху в метро Дніпра, тривалість якого становила 7 секунд.

Про це повідомляє місцеве видання "Інформатор".

Відзначається, що випробування пройшло на перегоні між станціями "Вокзальна" та "Театральна" на глибині 48 метрів.

Згідно з повідомленням, вибухові роботи не перевищили технічних норм і за рівнем коливань вклалися в показники трамвая. Так, вони допоможуть відстежити геологічні зміни і скорегувати подальший хід добудови метрополітену.

Видання пише, що тепер метробудівці готуються до наступних вибухових робіт і прибирання породи.

Як відомо, влітку минулого року мер Дніпра Борис Філатов вивчав досвід французького міста Ренн, характеристики якого дуже схожі на дніпровські - складні грунти, підземні води і чимало історичних пам'яток в центрі.

"Результати експериментальних вибухів допоможуть обчислити, зокрема, обсяг зарядів, які в подальшому будуть використовуватися для підземних підривів. Від цього буде залежати безпека житлових будинків та інших споруд на поверхні", - сказано в матеріалі.

Разом з тим, варто зазначити, що експериментальні вибухи проводять не на повну потужність.

Крім того, під час випробувань метробудівці протестують також нову методику австрійського зразка - технологію проходження гоночних тунелів в підземці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник голови Київської міської держадміністрації Ілля Сагайдак заявив про призупинення планів по будівництву в столиці гілки метро на Троєщину.