RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У мережі розгорівся скандал через моторошні умови в госпіталі для бійців АТО: опубліковані фото

Умови побуту в 65-му військовому мобільному госпіталі, який розташований в місті Часів Яр на Донеччині, гірші, ніж в бліндажах в зоні АТО.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив український волонтер Володимир Регеша.

"З буфета запашок такий, що Мартін Брест видалив би свій профіль з ФБ. І меню накрило своєю різноманітністю - на вечерю рис і оселедець "другої свіжості", - зазначив він, опублікувавши знімки з госпіталю, де проходять лікування військовослужбовці.

Так, Регеша звернув увагу на стан палат та санвузлів.

"У розгубленості не знаю, на чому робити акцент: на тому, що в таких умовах наші "святі воїни" або тому, що фотографії зроблені в палаті, де лікують жінок-воїнів, і в санвузлах, якими вони користуються", - уточнив він.

Волонтер додав, що це повна неповага і зневага в своїх найгірших проявах до бійців АТО, які віддали своє здоров'я на війні. При цьому він висловив надію, що відповідна інформація дійде до "великих погонів" і справа обмежиться не звільненнями непричетних, а вирішенням проблеми.

Варто відзначити, що його пост активно коментують в мережі.

"Нелюдські умови. Немає слів", "Дуже правильно зробив, що написав. Поки не покажеш - не бачать", "Безкоштовна медицина - вона сувора, але населення влаштовує, мабуть", "У державних лікарнях всюди майже так. Це дуже сумно" , - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий волонтер розповіла, як вивела на чисту воду таксиста з Донецька.