RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Розвідка дізналася про масову втечу бойовиків з передової на Донбасі: названа причина

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі масово залишають передову. Так, невдоволення в рядах терористів викликав новий порядок ротації рядового складу з передових позицій.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Командування російських окупаційних військ приховано вводить новий порядок ротації рядового складу з передових позицій в з'єднаннях і частинах 1 АК (Донецьк) і 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. Зокрема, в першу чергу заміні підлягають військовослужбовці, які погодилися пройти перепідготовку для отримання однієї з дефіцитних спеціальностей (сапер, навідник-оператор бойової машини, розвідник і т.д.)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ротація інших військовослужбовців значно ускладнюється і здійснюється в залежності від терміну підписаного ними контракту, зокрема, військовослужбовці, термін служби за контрактом яких закінчується менш ніж через півроку, які не виявили бажання його продовжити, ротації не підлягають взагалі.

У розвідці наголосили, що зазначені нововведення приводять до збільшення кількості випадків самовільного залишення бойовиками передових позицій і бойових позицій в частинах.

Зокрема, особовий склад взводу опорного пункту 4-ї окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК, незважаючи на загрозу російського офіцера застосувати зброю, в повному складі покинув передову позицію.

Крім того, група військовослужбовців 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, якій на невизначений термін було продовжено перебування на передових позиціях, самовільно покинула бойові пости зі зброєю.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розвідка дізналася про паніку в рядах терористів "ЛНР-"ДНР" на Донбасі.