RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У РПЦ назвали анонімність в інтернеті "правом сатани": в мережі сміються

Заступник голови синодального відділу Російської православної церкви (РПЦ) зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Вахтанг Кипшидзе вважає, що анонімність в інтернеті є "правом сатани" і означає "дефіцит відповідальності".

Про це повідомляє ВВС.

За його словами, анонімність, якщо доводиться до абсурду, несе небезпеку.

"У певних випадках людина має право на таємницю свого життя, наприклад при здачі аналізів на ВІЛ. Однак анонімність, на жаль, найчастіше стає синонімом безвідповідальності", - заявив Кипшидзе.

Так, він прокоментував ініціативу Роскомнадзора по блокуванню месенджера Telegram, підкресливши, що "влада має право розглядати законні заходи, спрямовані на боротьбу з екстремізмом і тероризмом, зокрема, і в месенджерах".

Кипшидзе запевнив, що анонімність в інтернеті ні в якому разі не можна розглядати як право людини.

"Анонімність - це не право особи, а право сатани, який знищує особистість", - заявив ієромонах Макарій, уточнивши, що через анонімність в мережі відбуваються "диявольські диверсії", яким можна протистояти, виробивши "імунітет і інтолерантность" до шкідливих думок, що поширюється в інтернеті.

Варто відзначити, що його заяву активно коментують в мережі.

"У РПЦ назвали анонімність в інтернеті" правом сатани ". Чує серце, що скоро інтернет зовсім прикриють. РПЦ - це зло. Росія - це зло", - пише Кримський бандерівець.

"Анонімність - право сатани, а таємниця сповіді - право батюшки віднести папірець в КДБ. Ця РПЦ зіпсувалася, несіть наступну", "Видавати закони про захист персональних даних і забороняти анонімність в мережі ... Парадокс тисячоліття", - пишуть інші користувачі інтернету.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий російський художник Сергій Йолкін висміяв плани російської влади заблокувати популярний месенджер Telegram.