RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В силах АТО розповіли цікаві подробиці захоплення в полон під Жолобком бойовиків ЛНР

Командир 93 окремої гвардійської механізованої бригади Збройних сил України Владислав Клочков повідомив деталі захоплення в полон диверсантів так званої "ЛНР" в районі населеного пункту Жолобок в Луганській області.

Заяву опубліковано на сторінці бригади в Facebook.

За словами Клочкова, командував бойовиками кадровий російський офіцер у званні капітан Щербак Олександр Олександрович з позивним "Алекс". Він же виконував обов'язки інструктора розвідроти.

"Обійшовши ворога і маючи тактичну перевагу, наші військовослужбовці запропонували противнику скласти зброю без бою, гарантуючи життя і безпеку. Командир групи і снайпер здійснили спробу збройного опору і були ліквідовані в близькому вогневому бою, але не ножами, сокирами або списами, як подали це окремі ЗМІ", - повідомив військовослужбовець.

Сапер, снайпер і два кулеметника бойовиків затримані. Серед них також є громадянин РФ – 22-річний житель Алтайського краю. Стосовно затриманих проводяться слідчі дії.

У той же час ватажки бойовиків відмовилися від своїх бійців заявивши, що це нібито "курсанти Харківського інституту МВС".

В якості трофея в бою українськими військовим взято озброєння, яке знаходиться на озброєнні російської армії - гвинтівку СВД 1994 року випуску з пластмасовими прикладом і цівкою, спорядження нового зразка та ін.

Як повідомляв "Апостроф", в силах АТО повідомили подробиці про полонених під Жолобком.