RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Трамп влаштує Путіну показове шмагання: військовий експерт дав прогноз по деокупації Донбасу

Військовий експерт Олексій Арестович вважає, що російський президент Володимир Путін набрид Вашингтону. Так, президент США Дональд Трамп може показово відшмагати його в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

За словами експерта, Мінський формат не працює. При цьому Росія зі свого боку навіть не виконує перший пункт угод про припинення вогню на Донбасі, що починає дратувати Захід.

"У Путіна складна ситуація, протести. У листопаді у них буде одночасний пік протестів і максимальне падіння боєздатності через масовий відхід, демобілізацію строковиків зі служби в вересні-жовтні. Це станеться за три місяці до виборів, призначених на 18 березня 2018 року, а це значить, що Донбас треба брати", - зазначив Арестович.

Він додав, що позиція США по Донбасу вже сформована.

"І, судячи з усього, мова йде про військову операцію по Донбасу з викиданням звідти російських військ і показовою прочуханкою сепаратистів. Цю операцію Збройні сили України можуть провести прямо зараз: у нас перевага по силам і засобам, ми набагато краще воюємо, і у нас морально-вольова перевага", - підкреслив він.

Арестович уточнив, що на Заході хочуть провести показову прочуханку Путіну за три місяці до виборів, пред'явивши йому одночасно рахунок за "Боїнг", збитого Качинського (авіакатастрофа під Смоленськом у 2010 році), за Україну і за Сирію

"Потім з'єднати це все з піком російських протестів і вбити його перспективу на президентських виборах. Просто вбити або показово покарати", - сказав він.

На думку експерта, в такому сценарії зацікавлені всі - і Трамп, і Порошенко, і політичні еліти обох країн.

"Штати будуть давати Україні гарантії непроведення повномасштабної операції проти України, швидше за все. Вони дадуть зрозуміти Вові: якщо він підніме авіацію або ракети, то йому буде дуже бо-бо в економічному сенсі. Тут відразу ж почнуть сідати американські борти з летальною зброєю", - впевнений Арестович.

Він вважає, що деоккупація Донбасу буде проходити в кілька етапів. Спочатку на окуповані території зайде спецназ, далі будуть знищені центри управління, склади з паливом і боєприпасами. Після цього військові завдадуть удар по розвідцілям, а завершать операцію танки і піхота.

"Все вирішиться за три дні. Все дуже просто. Досить нам вклинитися в трьох місцях на глибину до 50 кілометрів, зробити три дебальцевських коридору - їм кінець. Тоді наша артилерія буде діставати до кордону з Росією, всі дороги будуть перерізані, і вони не зможуть маневрувати", - сказав Арестович.

Повну версію інтерв'ю з експертом читайте в матеріалі "Апострофа": "Путіну готують покарання, російські війська скоро викинуть з Донбасу - Олексій Арестович"